Grp(Gross rating point) ile yardımsız hatırlanmayı ilişkilendirmek kadar zulüm bir şey ben daha görmedim. Neyseki geçikmesi dağıtılmış modeller bir noktaya kadar bizi kurtarabiliyor. Keywords: otokorelasyon, çapraz korelasyon (cross correlation), doğrusal olmayan regresyon, adstock, carry over, lagged variables. Param boşa mı gidiyor? Reklamım başarılı oldu mu? Şunada anlam veremedim reklamım %15 hatırlanmış güzel başarılıyız. Neye göre %15, rakipleri modele katmayı unutmayalım lütfen !!! Birde kalitatifçiler için; reklam etkinliği ölçümünüzde Wilcoxon signed-rank test uygulayabilirsiniz. Nede olsa öncesi sonrası vereceksiniz.
Gecikmesi dağıtılmış modeller iktisadi teorilerin açıklanmasında oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkiye’de yapılan çalışmalar içinde, tarımsal üretim ve tarım sektöründe gecikmesi dağıtılmış Koyck modeli çalışmaları bulunmaktadır. Bu çalışmalara örnek olarak pamuk üretimi ve fiyat arasındaki ilişkiyi ortaya koymak amacıyla (Yurdakul,1998), tütün üretiminde fiyat arasındaki ilişkiyi ortaya koymak için (Dikmen,2005) ve doğrudan gelir desteği ve katma değer arasındaki ilişkiyi göstermek amacıyla (Eraktan ve ark. 2004) Koyck modelinden yararlanılan çalışmalardır.
İncelemenizi tavsiye ederim :
http://www.deu.edu.tr/userweb/hamdi.emec/bolum14.pdf
http://userweb.port.ac.uk/~judgeg/INEMET/U13783/koyck.pdf
http://www.buseco.monash.edu.au/ebs/pubs/wpapers/1999/wp6-99.pdf
http://www.belgeler.com/blg/1cpd/reklam-etkinliginin-olculmesinde-kullanilan-istatistiksel-yontemler-the-statistical-methods-used-for-measuring-the-advertising-efficiency
Keywords : Reklam nasıl ölçerim, Reklamım başarılı mı, GRP, Gross rating point, Reklam etkinliği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder